17-årige Frederik har øje for fællesskabet i en konkurrencepræget sport

17-årige Frederik har øje for fællesskabet i en konkurrencepræget sport

Frederik Bløcher er en dreng, som brænder for sejlads. Så meget, at han bruger al fritiden på sin egen træning og som træner i Faaborg Sejlklub. Her beskriver de ham som en bemærkelsesværdig rollemodel for de børn og unge, han omgås med. Derfor er han indstillet til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’.

Frederik Bløcher sejler en-mandsjolle på højt plan og har i mange år været dedikeret til sejladsen. Som sit hidtil bedste resultat vandt han i 2021 sølv til DM og blev samtidig kåret som Danmarks bedste dreng i seniorklassen for europajoller. Og så har han endda sejlet på ungdomslandholdet og blev nummer syv til EM. 

Ved siden af sin egen aktive karriere er 17-årige Frederik Bløcher desuden træner for de yngste sejlere i Faaborg Sejlklub. Og uanset om det gælder hans egen træningsgruppe i Europajollen eller den børneflok, han træner, så gør han alt, hvad han kan, for at samle og løfte flokken. Frederik Bløchers egen træner er ikke i tvivl om, at han er en sand ildsjæl, som fortjener prisen som årets kammerat, og derfor indstillede han den unge sejler til prisen. 

- Da jeg først fik beskeden, om at jeg var nomineret, troede jeg ikke, at det passede. Men når jeg har læst nomineringen og ved, at den altså er god nok, synes jeg, det er rigtig fedt, for det er dejligt at få at vide, at jeg bliver set som en god ven. Jeg synes, det er fedt at få folk til at føle sig velkomne og ikke mindst at sprede entusiasme omkring sejladsen, fortæller Frederik Bløcher.   

Frem for at køre 80 km til en klub, hvor konkurrencemiljøet er stærkere og på papiret bedre, har Frederik Bløcher valgt at træne i sit nærmiljø med de sejlere, som er på Sydfyn. Her gør han alt for at hæve niveauet i sin egen gruppe, hvilket Frederik Bløchers træner synes gør ham særligt bemærkelses- og beundringsværdi i en tid, hvor alt hurtigt kan komme til at handle om individet. 

17-årige Frederik Bløcher har altid øje for fællesskabet, så alle omkring ham føler sig en del af klubben og det fællesskab, som netop er så vigtigt i en fritidsaktivitet. Og det gør ham til en rollemodel for alle de børn og unge, han omgås. 

f3

- Jeg synes, det kan være svært at sige, hvornår man er en rollemodel, men for mig betyder det meget at hjælpe andre og f.eks. sætte yngste sejlere godt ind i tingene. Det er dejligt at kunne få lov at give noget videre og at kunne være med til at løfte niveauet i sejlklubben. Jeg vil gerne give noget tilbage til klubben, som har gjort så meget for mig, så måske er jeg en form for rollemodel, selvom det er store ord at bruge, siger Frederik Bløcher. 

Frederik Bløcher er sammen med seks andre unge sportsudøvere nomineret til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’, som i år uddeles lørdag den 12. marts i Odense Idrætshal. Her bliver det afgjort, hvem der får titlen som årets kammerat og 25.000 kr. til at bruge med sit hold eller med sin forening. Hvis Frederik Bløcher vinder, ved han allerede, hvad beløbet skal bruges til. 

- Jeg vil rigtig gerne bruge penge til at lave noget socialt i klubben, og så har jeg også tænkt på, at pengene kan bruges til at købe en fed større båd. Mange unge sejlere går nemlig ofte død i den første båd, de møder, så det er noget, jeg synes, vi mangler i klubben, for lige nu er der ikke nogen nem overgang til en ny båd, siger Frederik Bløcher.