15-årige Jessica sørger for ’cheer’ i cheerleading

15-årige Jessica sørger for ’cheer’ i cheerleading

Cheerleaderen Jessica Hansen er en helt særlig ildsjæl i Vikings Cheerleading i Odense. Om hun træner med sit eget konkurrencehold, Ravens, eller hjælper til som træner for de yngre hold i klubben, er hun med sit store smil og evige energi ikke bleg for at opmuntre, trøste og skabe ro og tryghed blandt klubbens udøvere. Derfor er Jessica Hansen blevet indstillet til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’

15-årige Jessica Hansen er i Vikings Cheerleading kendt som en stærk og modig pige med højt humør, der altid er klar til at give sig 100 procent for sit hold. Til træningerne er Jessica altid klar til at lære nye ting eller lære fra sig.

Hun er opmærksom og sikker i sin funktion som både udøver og træner, og det gør hende i stand til at bygge en kæmpe tillid blandt sine klubkammerater. Hendes dedikation til fællesskabet i klubben er ikke gået ubemærket hen af hverken trænere eller forældre, der sammen har indstillet hende til årets kammerat.

- Da jeg først fik beskeden om, at jeg var nomineret, var jeg meget forvirret, for jeg havde overhovedet ikke forventet det, så jeg tænkte, om det var en fejl, fortæller Jessica Hansen og uddyber:

- Men da jeg så fandt ud af, at den var god nok, blev jeg bare helt vildt glad og stolt. Det er dejligt, at nogen synes, jeg er en god kammerat, fordi jeg synes selv, at det er vigtigere at være god ved andre end at være god til sin sport.

Hendes venlige og glade person ses især, når hun hjælper til som træner på klubbens mindre hold for henholdsvis 7-12-årige og 4-7-årige. Som træner kender de Jessica Hansen som en utrolig omsorgsfuld person, og hun kan lynhurtigt se, om der er nogen, der har brug for et ekstra kram, en at holde i hånden eller et par opmuntrende ord med på vejen i forbindelse med nye træningsstunts.

Hun går helhjertet ind i sporten og den rolle, hun har i klubben. Det viste hun blandt andet, da hun aflyste sin egen fødselsdagsfest for at kunne hjælpe de yngre piger med at afholde deres weekendtræning med overnatning. Hun er god til at finde på sjove opvarmningslege, og hun sørger for at lave en spændende og udfordrende træning, der passer til holdenes niveau - hver gang.

- Jeg tænker ikke vildt meget over, at jeg skal være en god kammerat til dagligt, men jeg kan godt lide at give ros til andre på holdet, for jeg synes selv, at det er rart, når nogen siger til mig, at jeg er god. På mit eget hold har vi kun to trænere, og vi er 16 piger, så vi må hjælpe til med at rose hinanden for tingene. Og som træner for de mindre hold tænker jeg, at hvis de skal have lyst til at fortsætte i sporten og have det sjovt, når de er her, så er det vigtigt, at man roser dem meget, siger Jessica Hansen.

Den 15-årige cheerleader fra Odense er én blandt syv nominerede til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’, som uddeles til Sportslørdag d. 21. januar i Odense Idrætshal. Vinderen af prisen får titlen som årets kammerat og 25.000 kroner, som kan bruges til en oplevelse med klubben eller holdet. Vinder Jessica, skal pengene bruges til en fælles bustur for hele klubben til DM i Cheer i Frederikshavn senere på året.

- Det er hyggeligt, når alle sidder i bussen sammen. Det giver noget fælles, at man kommer samlet og hygger og griner sammen. Det er også hyggeligt at snakke med de andre hold. Der er virkelig god fællesskabsfølelse i bussen, fortæller hun.

jessica