Fynske Bank Kammeratskabs-prisen 2020

Fynske Bank Kammeratskabs-prisen 2020

Det var den 13-årige rugbyspiller, Victoria Tange fra Odense, som vandt titlen som årets kammerat og 25.000 kr.

Vinderen skulle afsløres på utraditionel vis og spændingen var stor, da to medlemmer af juryen overraskede den 13-årige Victoria Tange i klubhuset i Odense Rugby Club. Her blev den unge rugbyspiller kåret som årets kammerat for den store indsats og det gode humør, hun spreder i sin klub. Udover den flotte titel fik Victoria Tange også overrakt 25.000 kr., som hun kan bruge sammen med sit hold.  

Victoria Tange var overvældet og utrolig glad, da jurymedlemmerne, håndboldekspert Trine Nielsen og direktør i Fynske Bank, Petter Blondeau, overrakte hende gavebeviset på 25.000 kr., sejrstatuetten og et diplom som det synlige bevis på titlen som årets kammerat. 

- Jeg ryster helt og jeg blev så glad, at jeg begyndte at skrige, da det gik op for mig. Jeg havde ikke troet, det var mig, der ville vinde. Jeg tænker ikke over at være en god kammerat og jeg var slet ikke opmærksom på, at jeg faktisk var det før nu. Jeg har bare været mig selv, siger en glad Victoria Tange, inden hun løb familie, træner og en veninde i møde, som stod klar med flag ved klubhuset i Odense Rugby Club. 

Selvom den 13-årige rugbyspiller havde svært ved at sætte ord på, hvordan hun er en god kammerat, så var det ikke svært for juryen, som gav hende flotte ord med på vejen. 

- Når vi i juryen sidder og kigger på, hvad der gør de unge mennesker til en god kammerat, så er det netop, når de gør en forskel for deres klub og for deres holdkammerater. Og det gør Victoria i høj grad. Hun er kun 13 år og alligevel er hun omsorgsfuld overfor de yngre spillere, hjælper gerne andre før sig selv og så kan hun få hele holdet i godt humør. Victoria er uden tvivl indbegrebet af en god rollemodel og derfor er vi glade for at kunne overrække Kammeratskabsprisen til hende, siger Petter Blondeau. 

Victoria vil have holdet med på tur

Den 13-årige vinder af Kammeratskabsprisen ved også allerede, hvad hun kunne tænke sig at bruge pengene på. Og selvfølgelig har hun tænkt på at lave noget, hvor hele holdet kan have det sjovt sammen. 

- I år har det været svært for os at lave noget sammen på grund af corona. Derfor ved jeg bare, at pengene skal bruges på, at vi kan lave noget sjovt sammen. Jeg kunne godt tænke mig at lave andet end at træne sammen, men det er en beslutning, som de andre skal være med til at tage. Det glæder jeg mig til at finde ud af, sagde Victoria Tange. 

13-årige Victoria Tange var én af de syv nominerede unge fynboer til 'Fynske Bank Kammeratskabsprisen'. Alle de syv unge sportsudøvere har hver fået 3.000 kr. i forbindelse med deres nominering.

2

3

4

5

6

7

8

9