Ung fodboldspiller fra Otterup er i spil til prisen som årets kammerat

Ung fodboldspiller fra Otterup er i spil til prisen som årets kammerat

I fodboldklub KRFK i Krogsbølle ved Otterup er anføreren på U17-holdet, som også er hjælpetræner i klubben, blevet nomineret til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’. I klubben sætter de nemlig så stor pris på Valdemar Olsens værdier, gode humør og evne til at tage sig af de små. Hans træner beskriver ham som en rigtig klubmand og en god holdkammerat.

Valdemar Olsen snørede for første gang fodboldstøvlerne som helt lille, og siden har han spillet lige så meget fodbold, som han kunne få lov til. I dag er den 15-årige midtbanespiller blevet anfører for U17-holdet i den lokale fodboldklub KRFK og hjælpetræner for de yngste i klubben. 

Den store indsats for klubben er ikke gået ubemærket hen og hans træner beskriver Valdemar Olsen som pligtopfyldende, men vigtigst af alt så er den unge fodboldspiller en god holdkammerat. Og at de rosende ord kommer fra netop hans egen træner, betyder meget for Valdemar Olsen. 

- Jeg bliver meget glad og stolt af at høre, at det er sådan, han ser mig. Når jeg møder op til træning, prøver jeg altid at hjælpe til og være i godt humør, så det kan smitte af på de andre, men at min træner og mine venner synes, jeg er en god kammerat, det gør mig glad og rørt, siger Valdemar Olsen, som også er anfører for holdet. 

Og Valdemar Olsen tager sin anførerrolle alvorligt, for han føler et vist ansvar, når holdet kommer f.eks. ned i omklædningsrummet efter en tabt kamp. Her står han altid klar til at komme med opmuntrende ord og forsøger at løfte stemningen. Ansvarsbevidstheden tager den 15-årige fynbo også med sig som træner for klubbens U6-8, hvor han er frivillig hjælpetræner. 

- Jeg er glad for at træne de små, for det er sjovt at kunne hjælpe dem og gøre dem dygtigere, og selvom de ikke altid hører efter, hvad jeg siger, så er det altid sjovt at være til træning med dem. Jeg har selv været en lille fodboldspiller og kan huske, hvordan det var at have nogle ældre spillere at lære fra, siger Valdemar Olsen. 

Om Valdemar Olsen også kan skrive titlen som årets kammerat på CV’et, finder han først ud af lørdag d. 12. marts, hvor Fynske Bank Kammeratskabsprisen uddeles i Odense Idrætshal. Her bliver det afsløret, hvem af de syv nominerede fynboer, der får prisen og 25.000 kr., som de kan bruge sammen med deres hold. Og hvis Valdemar Olsen bliver den heldige vinder, så er han ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges på.

- Det kunne være fedt at komme til et andet land og se noget fodbold. Jeg er stor fan af Manchester United, så en hjemmekamp på Old Trafford for hele holdet ville være en drøm, men det kunne også være til Tyskland, hvor vi kunne se Dortmund spille. I hvert fald skal vi lave noget med fodbold, siger Valdemar Olsen og fortsætter: 

- Men jeg er meget stolt over at være nomineret til den her pris, uanset om jeg vinder eller ej. Og så er jeg stolt og glad for mit hold og min klub, for uden dem var jeg aldrig blevet nomineret. 

v3