Et enestående jubilæum

Et enestående jubilæum

69-årige Finn Jensen kan den 15. februar fejre sit 50-års jubilæum. Finn Jensen har i løbet af sine 50 år haft flere titler og ansvarsområder i den bank, hvor han i dag er teknikansvarlig i IT-afdelingen. Hans kolleger kender Finn Jensen som hjælpsom, med et glimt i øjet og et udpræget familiemenneske.

Det er ikke mange mennesker forundt at fejre 50-års jubilæum på den samme arbejdsplads, men for Finn Jensen bliver 15. februar en særlig mærkedag. Finn Jensen er oprindeligt uddannet sparekassemand og blev ansat i Svendborg Sparekasse for 50 år siden. I løbet af sin tid i Svendborg Sparekasse har Finn Jensen prøvet kræfter med lidt af hvert. Han har bl.a. været filialafløser, dengang Svendborg Sparekasse havde én- og tomandsafdelinger i Skårup, Stenstrup, Ollerup, Hesselager og Troense. Når bestyreren eller rådgiverne var på ferie, tog Finn Jensen pladsen som ferieafløser. Det var dog ofte nogle stille perioder, så ferieafløseren medbragte altid noget læsestof i form af romaner og faglitteratur, så tiden kunne fordrives med at læse. I 2013 fusionerede Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank, og Finn Jensen flyttede med over i Fynske Bank.

I løbet af årene fik Finn Jensen øjnene op for IT, og han er derfor autodidakt IT-mand med en forkærlighed for alt, hvad der kan skrues på. Finn var i mange år IT-chef i Svendborg Sparekasse. Ud over sit arbejde i bankens IT-afdeling hjælper Finn Jensen også gerne kolleger med diverse digitale løsninger og opsætninger – betalingen for hans hjælp er ofte aftensmad. Finn Jensen har således altid været glad for sine kolleger og for sociale sammenkomster. Han kreative gen har også medført, at han gladeligt har påtaget sig rollen som bankens interne fotograf og tager både billeder og videoklip fra bl.a. møder og arrangementer.

Hans kolleger beskriver Finn Jensen som sparsommelig. Ifølge ham er der ikke grund til at udskifte tingene, hvis de virker, og det gælder både på arbejdspladsen og privat. Det har resulteret i, at Finn Jensen i årevis har gemt alverdens ting i kælderen under bankens hovedkontor, for det kunne jo være, man fik brug for det igen.

Privat bor Finn Jensen i Vindeby på Tåsinge, hvor han er vokset op. Han har en datter og svigersøn samt børnebørnene Sofie og Simon. Finn Jensen sætter stor pris på at være sammen med sin familie, og de elsker især at bruge ferierne på badeland eller sejlads i morfar-Finns sejlbåd.

Ved siden af sit arbejde er Finn Jensen desuden aktiv i bestyrelsen på Ringe Fri- og Efterskole, hvor både han selv og hans datter har gået.

Jubilæet bliver fejret privat på grund af den nuværende coronasituation.