Glamsbjerg fejrede børnene

Lørdag stod i børnenes tegn, da Børnenes Dag fyldte Glamsbjerg med glade mennesker og spændende aktiviteter. Det er en forening af frivillige, der står bag den festlige dag, og i år har foreningen fået støtte af Fonden for Fynske Bank.

Lørdag den 1. september var Glamsbjerg fyldt med grinende børn, gøglende cirkusartister og glade frivillige. Lørdag var nemlig Børnenes Dag, som i år havde slået kræfterne sammen med Glamsbjerg Sommerlege og skabt et brag af en festdag.

Børnenes Dag er et kulturelt arrangement for både børn og voksne i Assens Kommune. Arrangementet har udviklet sig til en årlig og traditionsrig begivenhed, der igen i år må betegnes som en stor succes. Det er en række frivillige ildsjæle, som med en fælles indsats får stablet den store festdag på benene. I år spiller Fonden for Fynske Bank en stor rolle. De overrakte i lørdags en check på 31.000 kr. til Børnenes Dag øremærket til de to forrygende cirkusforestillinger, der fandt sted samme dag.

børnenes dag

- Vi er utroligt glade for støtten fra Fonden for Fynske Bank. Cirkus er en fast del af vores arrangement, så ingen Børnenes Dag uden cirkus. Vi er en nonprofitorganisation, der lever af de frivilliges indsats, så sådan en økonomisk støtte er vigtig for at kunne give alle børnefamilierne i Assens Kommune en stor oplevelse uanset den økonomiske baggrund, fortæller Sara Risbro Brix, af styregruppen for Foreningen Børnenes Dag Glamsbjerg.

Rigtig mange børn og voksne kom forbi arrangementet, og de kunne opleve de mange madboder og aktivitetsboder med ansigtsmaling, tombola og flødebollekast. Et af de helt store højdepunkter på dagen blev dog de to fabelagtige cirkusforestillinger, der med ild og trylleri satte gang i publikum.

Også hos Fynske Bank er man imponeret over arrangementet og har været glade for at støtte op om projektet.

- For os er det vigtigt at være en aktiv medspiller i de lokale initiativer, det holder hjulene i gang i lokalsamfundet. Og så er det dejligt at se så mange frivillige ildsjæle stå sammen om et lokalt projekt. Derfor er det en fornøjelse, at vi med Fonden for Fynske Bank kan støtte op om Børnenes Dag, fortæller Per Bruun Madsen, filialchef i Fynske Bank Glamsbjerg.

Med succesen og den store anerkendelse fra borgerne i Glamsbjerg og omegn er der så småt planer om næste års Børnenes Dag, som vil blive udviklet og planlagt i flere detaljer gennem det næste år. 

Fonden for Fynske Bank støtter lokale idræts- og kulturarrangementer på Fyn og i Trekantområdet med både større og mindre donationer. Enhver kan søge om støtte, så længe formålet falder inden for Fondens tilsagnsområde.