Ny grænse med kontaktløs betaling

Det kontaktløse dankort har været en kæmpe succes, og nu er grænsen hævet fra 200 kr. til 350 kr. for betalinger uden PIN-kode.

Det kontaktløse dankort blev indført den 1. september 2015. Det er nu blevet så populært, at 70 pct. af alle betalinger i butikkerne foregår kontaktløst.

Kun brug for PIN-kode i 15 pct. af købssituationer
Den 1. februar hævede Nets grænsen for kontaktløse dankort-betalinger uden PIN-kode fra 200 kr. til 350 kr. Og fordi ca. 85 pct. af betalingerne er på under 350 kr., vil det altså kun være i ca. 15 pct. af købssituationer ved kassen, at du skal indtaste din PIN-kode.

Lavere risiko for afluring af PIN-kode
Med den nye beløbsgrænse slipper du for at indtaste PIN-kode i 8 ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Dermed mindskes også risikoen for at få afluret din PIN-kode og efterfølgende få stjålet dit kort.

Ikke alle forretninger er klar endnu
Der kan dog gå noget tid, før alle forretninger har fået opdateret deres terminaler til den nye beløbsgrænse på 350 kr. Så du kan i en periode komme ud for at skulle indtaste PIN-kode, selv om beløbet er under 350 kr.

Så nemt betaler du med kontaktløs funktion
Har du et Fynske Bank Dankort eller Visa/Dankort, der er udstedt efter den 15. september 2015, har dit kort den kontaktløse funktion. Se efter det kontaktløse symbol på terminalen og kontroller beløbet. Hold Dankortet hen til det kontaktløse symbol. Kun ved køb over 350 kr. skal du indtaste din pinkode. Når displayet viser godkendt, er betalingen gennemført.

Dankort og Visa/Dankort med kontaktløs funktion er stadig blandt de sikreste kort i verden
Bliver dit Dankort stjålet og misbrugt til køb med den kontaktløse funktion uden pinkode, hæfter du ikke. Og skulle det ske, at dit kort bliver misbrugt, er dine rettigheder de samme, som de altid har været.