Fynske Bank bag milliondonation til Landsstævnet i Svendborg

Landsstævnet kommer endnu engang til Svendborg, og denne gang får stævnet en milliondonation fra Fonden for Fynske Bank. En donation, som skal bruges på de tusinder af frivillige, som hjælper til under det festlige stævne.

Om præcist et år finder det traditionsrige DGI Landsstævne sted i Svendborg, hvor Danmarks største idrætsfestival byder på et hav af aktiviteter og idrætsgrene. Landsstævnet er dybt afhængige af frivillige kræfter for at kunne løbe rundt. 

Fynske Bank koncernen, som har sit hovedsæde i Svendborg, har gennem Fonden for Fynske Bank doneret 1 mio. kr. til stævnet og bliver samtidig vært for de mange tusinde frivillige, som hjælper til under det fire dags lange stævne. 

- Vi er rigtig glade for at kunne være en del af den folkefest, vi ved, at Landsstævnet bliver i Svendborg. Det var et helt naturligt valg for os at målrette donationen til de mange tusinde frivillige, vi forventer, der deltager i stævnet. De frivillige gør en kæmpe indsats, og uden dem kunne Landsstævnet ikke finde sted. Derfor vil vi gøre, hvad vi kan, for at give noget tilbage til dem, siger Petter Blondeau, direktør for Fynske Bank. 

Fonden for Fynske Bank kommer bl.a. til at stå bag zonerne for de frivillige samt aktiviteter for de frivillige under og efter stævnet. 

- Vi er meget glade for, at Fonden for Fynske Bank vil hjælpe os med at løfte en af de helt store opgaver i forbindelse med afviklingen af DGI Landsstævne næste år. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det med denne donation bliver endnu sjovere at være frivillig til Landsstævnet, og det er helt afgørende for, at både deltagere, gæster og byen som sådan får en helt unik oplevelse i Svendborg, siger Bo Hansen, borgmester, Svendborg Kommune. 

Hos DGI, som er arrangør af Landsstævnet 2021, er man også glad for donationen, som er givet til DGI og Svendborg Kommune. 

-Med frivilligzonerne under Landsstævnet vil vi skabe nogle synlige mødesteder for de mange frivillige, der skal løfte Landsstævnet. Ideen bag zonerne er, at de frivillige møder andre frivillige, på samme tid som de lader mobilen op, drikker en kop kaffe og får en velfortjent pause, inden de igen skal løse en frivillig-opgave. Som frivillig er anerkendelse en af de stærkeste drivkræfter for at bidrage til at løse opgaver – og med frivilligzonerne bliver anerkendelsen en synlig og naturlig del af det at være frivillig under Landsstævnet, udtaler Jesper Larsson, frivilligansvarlig ved DGI Landsstævne. 

De mange frivillige skal bl.a. hjælpe med udlevering af mad i spisetelte, tjekke billetter ved shows, organisere parkering af biler, være guide i byen og meget mere.  I perioden fra august til oktober vil der blive afholdt en række informationsmøder, hvor foreninger og frivillige kan møde op og tilmelde sig. 

Det er anden gang, at Svendborg er værtsby for DGI Landsstævne, for i 1994 var byen med stor succes også værter. DGI forventer cirka 25.000 deltagere i løbet af de fire dage, ligesom der er en forventning om mellem 4.000 - 5.000 frivillige fra lokale foreninger.   

DGI Landsstævne 2021 finder sted d. 1. - 4. juli 2021 i Svendborg.