Middelfart Håndboldklub hyldes for ukuelig fightervilje

Middelfart Håndboldklub modtager Fynske Banks Initiativpris og 25.000 kroner for at have sat gang i en række beundringsværdige initiativer for at redde klubben efter en bedragerisag i 2015.

Fynske Bank uddelte tirsdag aften i Lillebælthallerne sin Initiativpris til Middelfart Håndboldklub.

Midt under dagens håndboldtræninger modtog klubbens bestyrelsesformand prisen og de 25.000 kroner for en forbilledlig og vellykket indsats, der har reddet klubben fra lukning efter en bedragerisag i 2015.

middelfart1
 
I dag er Middelfart Håndboldklub igen en forening i fremdrift. Og klubben kan også fremover være et samlingssted for børn og unge takket være ukuelig fight fra klubbens frivillige gennem mere end to år, efter en tidligere kasserer bedrog klubben for 650.000 kroner.

”Det betyder helt vildt meget for os, at vi modtager den her pris. Det er jo et skulderklap til alle de frivillige i Middelfart Håndboldklub, som har været med til at sikre klubbens overlevelse. Så vi er både meget stolte og taknemmelige over at få Initiativprisen,” siger bestyrelsesformand for Middelfart Håndboldklub, Susanne Olesen.

Initiativer på stribe

Bedrageri-sagen fik dengang bestyrelsen og frivillige til at sætte gang i det ene initiativ efter det andet for at skaffe penge til overlevelse. Støttet op af ledere, forældre og spillere har klubben hjulpet ved eksempelvis Lillebælt Halvmaraton, passet toiletter til Rock under Broen, pottet hyacinter på gartnerier, delt reklamemateriale rundt for firmaer, afholdt arrangementer og meget mere.

Et fantastisk eksempel på ægte klubånd og på en værdig modtager af Initiativprisen, mener filialdirektør i Fynske Bank i Middelfart, Jette Rosenberg.

”På baggrund af denne utrættelige kamp fra frivillige, er det fuldt fortjent, at Middelfart Håndboldklub modtager Fynske Banks Initiativpris. Den kampgejst, som klubben har udvist for at bevare det lokale fritidstilbud, er meget beundringsværdig, og det er en fornøjelse at overrække dem prisen samt de 25.000 kroner,” siger Jette Rosenberg.

Middelfart Håndboldklub er ikke kun enestående for sine medlemmer. Klubben gør også en stor indsats for at integrere og rumme børn med forskellige færdigheder i et socialt fællesskab.

Endeligt forsøger klubben også med forskellige initiativer at sikre, at de unge mennesker bliver fastholdt og engagerer sig i foreningslivet. Eksempelvis med projektet #nextgen, der sætter fokus på den næste generation af frivillige i klubben og foreningslivet generelt.

De 25.000 kroner, som Middelfart Håndboldklub modtager, skal bruges til, at alle de frivillige i klubben kan se herrernes håndboldlandshold i kamp i Århus i slutningen af oktober.

Om Initiativprisen: 
Fynske Bank har uddelt Initiativprisen og i alt 75.000 kroner til tre virksomheder og foreninger i Danmark, hvor Middelfart Håndboldklub er én af de tre. Prisen gives til et særligt initiativ, som har været eller forventes at være til gavn for udvikling i Fynske Banks lokalområder.