Petter Blondeau 60 år

Petter Blondeau, administrerende direktør i Fynske Bank, fylder 60 år d. 31. januar.

For Petter Blondeau indledes 2019 med en milepæl på det personlige plan, når han d. 31. januar runder sit 60. år. Han kan se tilbage på en lang karriere, hvor en stor del har været centeret omkring bankvæsenet startende på Fyn. Og ringen blev så at sige sluttet, da Petter Blondeau vendte tilbage til sin hjemby Svendborg som direktør for Fynske Bank.

Hans professionelle karriere begyndte i bankverdenen i Svendborg i 1980’erne, hvilket blev udbygget med HD Finansiering & Kreditvæsen på Copenhagen Business School. Efter ca. 10 år i København valgte Petter Blondeau at gøre karriere i England og Spanien.

I 2005 vendte Petter Blondeau tilbage til Fyn og blev CEO for Nordfyns Bank. Her var han frem til 2009, hvorefter han var CEO for DiBa Bank frem til 2013, hvor banken blev opkøbt af Sydbank.

Da Petter Blondeau i 2013 blev direktør for den daværende Svendborg Sparekasse blev hans største opgave hurtigt at skabe sammenhæng mellem de to pengeinstitutter Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank, der inden for det første år af hans tiltrædelse i jobbet blev fusioneret til Fynske Bank. Med den nye bank tog han hul på et nyt kapitel i den fynske bankhistorie, og resultatet af en vellykket fusion er da også en af milepælene, hvis man spørger den fynske bankdirektør selv. 

Siden 2013 har Fynske Bank udvidet med filial i Odense, så banken i dag har 11 filialer på Fyn og i Trekantområdet. Fynske Bank beskæftiger i alt 165 medarbejdere. 

Petter Blondeau er desuden repræsenteret i en række bestyrelser, herunder er han medlem af bestyrelsen hos Regional Invest Fyn A/S, Leasing Fyn Bank A/S, Totalkredit A/S, Finanssektorens Uddannelsescenter og PRAS A/S. Hertil varetages bl.a. bestyrelsesposter i interesseorganisationerne Finans Danmark og Foreningen Lokale Pengeinstitutter.

Privat er Petter Blondeau gift med Lene, der arbejder for EGN Netværk Danmark, og sammen har de sønnen Christian og er bosat i Svendborg. Fritiden bliver brugt aktivt på golfbanen eller i sadlen på sin mountainbike, ligesom Petter Blondeau også holder formen ved lige igennem bl.a. badminton og løbeture. 

----

Fødselsdagen markeres torsdag d. 31. januar med en hyggelig reception for kunder, samarbejdspartnere og venner af huset. Receptionen finder sted fra kl. 14.00 til 16.00 i Den Blå Kirke, Lundevej 5, Svendborg.