Flot donation til Rottefælden

Eftervirkningerne af coronapandemien har ramt den fynske revy Rottefælden, men blandt andet med hjælp fra en donation på over 100.000 kr. fra Fonden for Fynske Bank opføres den fynske publikumssucces til sommer i nye rammer på Svendborg Teater.

Rottefælden

Normalt bliver den populære fynske revy Rottefælden spillet midt i skoven i det gamle teaterhus. Men efter coronapandemien gjorde sit indtog i 2020 og aflyste revyen, tager holdet bag forestillingen i 2021 ingen chancer. Derfor har de valgt at rykke teltpælene op og flytte skuespillere, scene og de gode grin ind i Svendborg Teater for at være sikker på at kunne overholde restriktionerne.

Flytningen til Svendborg Teater er dog forbundet med en række omkostninger for sommerrevyen, som bl.a. skal lave en helt ny scenografi, ligesom revyen har flyttet sit store lager af rekvisitter, kostumer og alt det, der hører til at lave en professionel revy år efter år.

- Ligesom en stor del af vores branche er vi også blevet hårdt ramt af aflysningen sidste år og i stedet for at risikere at skulle aflyse årets revy, har vi valgt at være proaktive og flytte til Svendborg Teater. Men tvangslukningen har også medført et økonomisk tab, som gør, at vi havde brug for hjælp til at gennemføre revyen i år. Derfor er vi meget glade og taknemmelige for, at Fonden for Fynske Bank vil give os en stor økonomisk håndsrækning, som med til at gøre det muligt, at lave alletiders revy i Svendborg Teater til sommer, siger Pia Ullehus, direktør for Rottefælden.

Hos Fonden for Fynske Bank var det heller ikke en svær beslutning at støtte Danmarks ældste revy, som sommer efter sommer har fået svendborgensere og fynboer til at grine.

- Helt grundlæggende så støtter Fonden for Fynske Bank idrætsklubber, gode initiativer og kulturelle arrangementer i Fynske Banks markedsområde. Jeg er selv bosiddende i Svendborg, og jeg ved, hvor mange, der sætter stor pris på Rottefælden. Så jeg er stolt over, at vi kan støtte dem i år. Sidste år manglede vi Rottefælden og de mange gode grin, de altid formår at skabe, så jeg glæder mig over, at vi kan være med til at få revyen sat op i nye rammer på Svendborg Teater, siger Henrik Bo Jensen, som overrakte donationen til Rottefælden.

Rottefælden har første forestilling d. 3. juni og spiller frem til 14. august på Svendborg Teater. Årets hold består af Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg og Mikkel Schrøder. Sammen med musikerne Jens Krøyer, Ole Caspersen og Guy Moscoso er prøverne allerede i gang, og det er instruktør Carsten Friis, som endnu en gang instruerer holdet på scenen.