MitID til Netbank Erhverv

MitID til Netbank Erhverv

Ligesom MitID afløser NemID for private brugere, skal erhvervsbrugere også have MitID for at kunne tilgå netbanken. Fra den 17. marts 2022 og frem til den 30. juni 2022 vil erhvervsbrugere skulle skifte loginmetode fra NemID til MitID i Netbank Erhverv hos Fynske Bank.

Med MitID udfases NemID nøglekort til Erhverv. Sikkerheden bliver dermed styrket, da det nuværende nøglekort kan kopieres og misbruges.

Informationerne gælder også for foreninger, som i samme periode står over for et skifte til MitID. 

Hvornår skal jeres virksomhed skifte til MitID?
Alle erhvervskunder i Fynske Bank modtager i midten af marts besked fra banken om udskiftningen. Brugere af netbank erhverv modtager direkte besked, når det bliver deres tur til at skifte.

Det skal virksomheden være opmærksom på: 

 • Jeres medarbejdere bliver ikke nødvendigvis udtaget på samme tidspunkt.
 • Det er en forudsætning, at jeres medarbejdere har fået et personligt MitID for at kunne gennemføre et skifte fra NemID til MitID.
 • Jeres medarbejdere kan i forbindelse med skiftet vælge, om de ønsker at anvende personligt MitID, eller om de ønsker at oprette et nyt MitID, som kun anvendes til login i netbank – sidstnævnte kaldes MitID Erhvervsbank.
 • Efter skiftet til MitID skal brugerne anvende deres MitID, hver gang jeres netbank skal tilgås og ved godkendelse af transaktioner.

Det skal virksomhedens netbankbrugere være opmærksomme på:

 • Brugerne får besked i netbank, når det er tid til at skifte til MitID.
 • Skiftet skal ske inden for 30 dage. Derefter vil brugeren ikke længere kunne logge ind i netbanken med NemID.
 • Brugeren skal under skiftet til MitID anvende sit personlige MitID for at identificere sig første gang. Under skiftet kan brugeren vælge, om vedkommende efter skiftet ønsker at anvende personligt MitID eller oprette et nyt MitID til login i netbanken, dvs. MitID Erhvervsbank.

Virksomhedspolitik – hvilken mulighed vælger I?
Medarbejderne kan enten logge på Netbank Erhverv med deres personlige MitID eller oprette et nyt MitID, som de kun bruger til Netbank Erhverv.

Det er derfor vigtigt, at I som virksomhed tager stilling til, om jeres medarbejdere må bruge deres personlige MitID, eller om de skal oprette et nyt MitID.

 • Mulighed 1: Personligt MitID
  Medarbejdere, som har adgang til Netbank Erhverv, kan vælge at bruge deres personlige MitID. Når de logger på Netbank Erhverv, kan de tilknytte deres personlige MitID. På den måde kan de bruge det identifikationsmiddel og de koder, de er vant til. Der er ingen yderligere omkostninger.

 • Mulighed 2: Opret et nyt MitID
  Medarbejdere kan vælge at oprette et nyt MitID, som de kan bruge til Netbank Erhverv, hvis de ønsker at adskille privat og erhverv. Der kan være situationer, hvor det koster at oprette et nyt MitID. Se venligst længere nede på siden.

Priser
Vælger man at bruge MitID-appen, så er det gratis at oprette et nyt MitID til Netbank Erhverv. Det er muligt at købe kodeviser, chip eller kodeoplæser i forbindelse med skiftet til MitID – og her følger vi Digitaliseringsstyrelsens priser for erhverv.

Priserne du ser herunder er pr. 1. januar 2022.

mitid id midler

{{title}}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}