Ildsjæl fra Assens hyldes med 100.000 kr.

Ildsjæl fra Assens hyldes med 100.000 kr.

Syngedrengene fra Assens spreder glæde i Vor Frue Kirke i Assens og på resten af Vestfyn med deres smukke stemmer. I spidsen for koret står korleder Finn Pedersen, som har lagt masser af timer i den musikalske del af Assens, hvor han også var med til at grundlægge Assens SangKraftcenter, ASK. Derfor blev han i fredags hyldet for sin store indsats med ”Fonden for Fynske Bank Prisen” og 100.000 kr.

Hver søndag kan man få en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når det store drenge-mandekor bestående af 45 sangere i Vor Frue Kirke i Assens synger for. Gennem snart 21 år har Finn Pedersen stået i spidsen for koret fra Assens, som går under navnet ’Syngedrengene’ og består af drenge og mænd i alderen 10-25 år. Syngedrengene er en stor succes lokalt i Assens, men har også givet inspiration til andre fynske kommuner, som har fået øjnene op for talentudviklingen og fælleskabet bag et drengekor. 

Finn Pedersen er også primus motor bag Assens SangKraftcenter, ASK, som arbejder for at give alle borgere i Assens mulighed for at synge i deres område.

Finn Pedersen

Der var således ingen tvivl om, at Finn Pedersen skulle hyldes for den lokale ildsjæl, han er. Derfor fik han overrakt ’Fonden for Fynske Bank Prisen’, og det skete selvfølgelig ved et arrangement i Vor Frue Kirke.

- Jeg er meget beæret over den flotte pris og er meget glad for at kunne støtte Syngedrengenes udviklingsarbejde økonomisk. Selvom jeg får lov til at være ansigtet udadtil, er der en stor organisation af ansatte og frivillige, som lægger meget energi og tid i driften af koret. Med prisen kan jeg også få mulighed for, at støtte det Vestfynske Pigekor, som ligeledes udfører et stort og flot arbejde. Kæmpe tak til Fonden for Fynske Bank som igennem de seneste år har vist sig som en meget stor og gavmild mæcen for kulturlivet på Vestfyn, siger Finn Pedersen.

En sand glædesspreder 
Syngedrengene i Assens og Assens SangKraftcenter skaber ikke kun glæde lokalt, men har også sat Vestfyn på sangens landkort. Noget, som i den grad skyldes det store arbejde, som Finn Pedersen har lagt i koret og centret. Og netop af den årsag er Fonden for Fynske Bank glade for at kunne hylde den lokale korleder.

- Jeg er stolt over at kunne overrække ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ til Finn Pedersen, som i høj grad har fortjent denne hæder. Igennem sit mangeårige arbejde for Syngedrengene har han skabt fokus på en vigtig historisk tradition omkring Syngedrengene, som i den grad spreder glæde for folk i alle aldre ikke bare i Assens, men på hele Vestfyn. Syngedrengene står som et forbillede for andre kommuner, og det skyldes i høj grad Finns store arbejde, siger Søren Thomsen, filialdirektør i Fynske Bank Assens.

Sammen med ”Fonden for Fynske Bank Prisen” modtog Finn Pedersen 100.000 kroner, som han frit kunne donere til et velgørende formål. Den erfarne korleder har allerede besluttet, at pengene primært skal gå til hjertebarnet Syngedrengene, men nogle af pengene vil også gå til Det Vestfynske Pigekor. 

Finn Pedersen modtog desuden et unikt kunstværk som et synligt bevis på ”Fonden for Fynske Bank Prisen. Skulpturen ’Fønix’ er skabt af den lokale billedhugger Jørgen Svenstrup og udført i blå rønnegranit fra Bornholm. Skulpturen refererer til fabelfuglen Fønix og er et symbol på liv, livskraft og lyset, der gennemtrænger mørket.