Balletskoleforstander hyldet med pris og 100.000 kroner

Til Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses 20-års fødselsdag blev skolens forstander, Inge Fjord, hyldet med Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner. Inge Fjord har i 20 år gået forrest i udviklingen af Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og gjorde under Covid-19 pandemien en stor indsats for at holde kunsten i live.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odenses flere end 130 elever samt medarbejdere var tirsdag hoppet i festtøjet for at fejre skolens 20-års fødselsdag. Deltagerne fik sig noget af en overraskelse, da dagens største gave blev overrakt til skolens forstander, 55-årige Inge Fjord, der har været en del af skolens stab siden begyndelsen.

1

Det var en både stolt og overrasket Inge Fjord, der blev hyldet med Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner for sit arbejde med at skabe en inddragende og deltagende kultur for skolens elever.

- Det er selvfølgelig en kæmpe glæde, men også en stor ære at blive overrakt den her pris. Jeg er enormt rørt over, at andre har tænkt, at jeg har gjort et godt stykke arbejde med skolen, med dans og med uddannelse. Det bliver jeg fandeme glad af, selvom det selvfølgelig ikke bare er mig, der har gjort det her. Vi har en hel masse dygtige mennesker, der brænder for at gøre en forskel for børn og unge, og det er lige så meget dem, der får den her pris, siger Inge Fjord.

Filialdirektør i Fynske Bank i Odense, Michael Sabro-Lippert, overrakte prisen til balletskoleforstanderen.

2

- Inge har i 20 år ydet et kæmpe stykke arbejde med at få Det Kongelige Teater Balletskolen Odense løbet i gang og fortsat holdt den kørende gennem årene. For alle, der møder Inge Fjord, er det tydeligt, at det for hende ikke bare er et job at være forstander på skolen, men en livsstil. Derfor er jeg sikker på, at Inge er en stor grund til, at skolen er, hvor den er i dag. Som mange andre har skolen været svært udfordret af covid-19, så det er en stor fornøjelse at kunne bakke op om Odenses balletskole og Inges store arbejde ved at overrække hende Fonden for Fynske Bank Prisen. Hun har om nogen fortjent at blive hyldet, og det er det, vi gør i dag, siger Michael Sabro-Lippert.

Deltagerne til festen fik sig endnu en glædelig overraskelse, da Inge Fjord efter modtagelsen af prisen og de 100.000 kr. annoncerede, at alle pengene bliver givet til det helt nye ungdomsensemble KOMA ballet, som er et ensemble for unge talentfulde dansere, der gerne vil gøres klar til de professionelle danseuddannelser i verden.

Sammen med de 100.000 kr. fik Inge Fjord også overrakt en unik halskæde som et synligt bevis på prisen. Halskæden er skabt af den odenseanske kunster Line Nørgaard og symboliserer skolen, eleverne og Inge.

3

To årtier i spidsen for Odenses balletskole
Inge Fjord startede i 2002 som skolelærer på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense og blev allerede inden for et år forfremmet til souschef. I 2014 fik hun så posten som forstander og har siden stået i spidsen for skolens drift og udvikling. Det er altså knap i 20 år, at Inge Fjord har brændt for at gøre Det Kongelige Teater Balletskolen Odense til en af landets mest spændende friskoler. Hun havde en afstikker til Mexico, hvor hun boede i to år med sin familie, inden hun vendte tilbage til balletskolen.

Inge Fjord har været med til at sikre, at al undervisning på skolen tager afsæt i den positive psykologi med fokus på individuel coaching og udvikling. Det handler om at skabe en unik generation af dansere, siger hun.

Med det mål for øje har forstanderen nydt hvert et øjeblik af de sidste to årtier.

- Det bedste ved at arbejde på balletskolen er, at man hver dag går på arbejde og føler, at man er sammen med et hold af stærke kolleger, som gør en forskel for børn og unge. De unge mennesker kommer her jo, fordi de er så passionerede og ambitiøse omkring at danse. At vi så er så heldige at få lov til at skabe nogle rammer, som de får lov at vokse i, er sgu fedt, siger Inge Fjord.

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense har i dag 106 elever indskrevet i grundskolen, 16 indskrevet i gymnasiet og 200 tilmeldt akademiet AMOK FRITID, som er fritidsundervisning.

4

Kort om ’Fonden for Fynske Bank Prisen’
Fonden for Fynske Bank uddeler i år fire priser på Fyn og i Trekantområdet. Baggrunden for prisen er et ønske om at belønne gode initiativer og entusiastiske ildsjæle i de lokalområder, som Fynske Bank er en del af. ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ blev uddelt for første gang i 2018.