Ildsjæl fik volleyball ind med modermælken

Jacob E. Petersen blev hyldet med Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner for sit enestående arbejde som frivillig leder og sportschef i Middelfart Volleyball Klub. Han modtog prisen under Middelfart Volleys ligakamp mod Gentofte mandag den 27. februar i Lillebæltshallerne og gav pengene videre til klubben.

Stemningen var fantastisk i Lillebæltshallerne, da Middelfart Volleys herreligahold mandag den 27. februar tog imod Gentofte i en spændende kamp. Men den største klapsalve kom før kampen, da sportschef Jacob E. Petersen blev overrakt Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner.

jakob e petersen1

51-årige Jacob E. Petersen, der har været en del af Middelfart Volleyball Klub i mere end 40 år, og blev hyldet for sit engagement og dedikation til klubben, som han har været med til at gøre til en af de mest succesfulde i landet inden for både elite og ungdom.

- Det er nogle virkelig gode folk, der har været med til at indstille mig og uddele prisen. Jeg bliver selvfølgelig stolt og glad over, at folk lægger mærke til, at der foregår noget godt herude i klubben. Det er et kæmpe løft for klubben, men selvfølgelig også for mig personligt, siger Jacob E. Petersen.

Trods sit relativt lille medlemsantal er Middelfart Volleyball Klub kendt for at have en god talentudvikling og for at have et stærkt fællesskab. Dette skyldes i høj grad Jacob E. Petersens ledelse og træning.

Udover at fungere som sportschef er Jacob Petersen også medtræner for volleyligaholdet, der i 2022 vandt Danmarksmesterskabet. Han er tillige træner for dameholdet, der spiller i 1. division, og oveni det sidder han også i bestyrelsen.

- Jacob er et godt eksempel på, hvordan frivillige kan gøre en stor forskel i lokalsamfundet. Han har dedikeret en stor del af sit liv til klubben og har været med til at skabe en positiv udvikling i både klubben og lokalsamfundet. Vi kan alle lære af hans engagement og hans evne til at skabe et stærkt fællesskab omkring en sportsgren, siger filialdirektør i Fynske Bank i Middelfart, Søren Thomsen, der overrakte prisen.

Sin kærlighed for volleyball-klubben i Middelfart bekræftede Jacob E. Petersen, da han ved overrækkelsen kunne meddele, at de 100.000 kroner skal bruges på videre udvidelse af klubben.

Med sit fokus på både bredden og eliten i klubben har Jacob E. Petersen gennem årene formået at skabe en god balance mellem de to afdelinger. Han har samtidig været initiativtager til flere projekter, der har øget synligheden på volleysporten i Middelfart og omegn. Et af disse projekter er etableringen af beachvolley på Middelfarts havnefront, som har tiltrukket mange nye medlemmer til klubben.

Volleyball i modermælken

At Jacob E. Petersen lægger så meget tid og energi i klubben, skyldes ganske enkelt, at han elsker volleyball. Som søn af Middelfarts legendariske volley-par, Alex og Anita Petersen, har han været en del af det danske volley-miljø, nærmest før han blev født.

Han har selv spillet og blev så dygtig, at han nåede helt til liganiveau. Han er en volleyball-historiker, der glædeligt fortæller historier om, dengang Middelfart Volleyball Klub flere gange vandt DM i 70’erne. Han har fingeren på pulsen i både det danske- og internationale volleyball-miljø, og så er han uddannet træner og har blandt andet trænet ungdomslandsholdet foruden de mange hold i klubben i Middelfart.

- Foreningslivet har givet mig rigtig meget – også til den menneskelige udvikling. Man får et andet netværk end bare skole, uddannelse og arbejde, og det rækker utrolig langt. Det gør det, fortæller Jacob E. Petersen og fortsætter:

- Det er godt for sjælen, og man har bare lyst til at være i det. Jeg plejer at sige med et glimt i øjet, at hvis man føler sig stresset, skal man bare være i en forening, for der er en helt anden balance og andre forventninger til hinanden.

Sammen med prisen og de 100.000 kr. fulgte også to unikke kunstværker til en samlet værdi af 25.000 kroner, som er skabt af den lokale kunstner Dennis Rasmussen. Malerierne, ”Match Race ved Lillebælt" og "Skibe på Bæltet”, har Jacob E. Petersen selv været med til at vælge.

- Kunst er ikke noget, jeg ved så meget om, men jeg faldt over Dennis Rasmussen, og jeg må sige, at det kan virkelig noget med dybde og farver, der viser noget lokalt, og samtidig har et konkurrence-aspekt med bådene. Det passer vildt godt til mig, og det jeg laver, så det er jeg helt vildt glad for, siger han.

jakob e petersen2