Præsten fra Dalby er et samlingspunkt

Præsten fra Dalby er et samlingspunkt

Ud over at være sognepræst har Jens Christian Bach Iversen del i succesen bag flere lokale initiativer. Han arbejder utrætteligt for at gøre en forskel og skabe en sammenhængskraft i Dalby. Derfor blev han hyldet med Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kr., som han gav videre til idrætsforeningerne i Dalby med ønske om at skabe et nyt samlingspunkt i sognet.

I weekenden kunne Dalby Sogn nær Kolding afholde den årlige sommerfest, som er blot ét af de lokale samlingspunkter, som sognepræst Jens Christian Bach Iversen er involveret i. 

Siden han kom til sognet i 2001, har det været en mærkesag for den populære præst, at sognets foreninger, institutioner og virksomheder skulle kunne arbejde sammen på kryds og tværs. I samme periode er sognet som et stort udviklingsområde i Kolding nærmest eksploderet i befolkningstilvækst, så også skolen og foreningerne er vokset ud af deres tidligere rammer. I Jens Christian Bach Iversens optik har det kun øget behovet for det lokale samarbejde.

jens1

Beboerne i Dalby Sogn har lagt mærke til hans store indsats, som tydeligt mærkes i lokalsamfundet, hvor han har involveret sig i de lokale spejdere, i beboerforeningen og i idrætsforeningen, ligesom Jens Christian Bach Iversen er initiativtager og redaktør for den lokale avis Dalby Tidende. Når han i weekenden modtog Fonden for Fynske Bank Prisen til netop Dalby Sommerfest,hænger det sammen med, at sommerfesten også bygger på den lokale ide om at samvirke på tværs. 

- Jeg er meget overrasket over, at der er andre, der bemærker, hvad vi gør i en forstad til Kolding. Samtidig er jeg også meget beæret over at modtage prisen, selvom hele æren bestemt ikke tilkommer mig. Jeg anser prisen for en anerkendelse af den måde, vi gør tingene på i Dalby, hvor vi samarbejder på kryds og tværs og lever lidt som dengang sognet var en landsby. Og det er jeg stolt af på sognets vegne, siger Jens Christian Bach Iversen. 

Prisen blev overrakt af filialdirektør i Fynske Bank Kolding, Morten Skov, som var glad for at kunne hylde sognepræstens store arbejde for Dalby. 

- Jens Christian Bach Iversen har gjort en helt utrolig indsats for Dalby. Jeg lytter mig til, at Jens Christian er et samlingspunkt og arbejder for sammenhængskraften i Dalby, og det kan jeg kun tilslutte mig. Det er imponerende, hvad han har været med til at skabe, og derfor er han den helt rigtige at hylde med prisen, som vi i Fynske Bank giver til en ildsjæl, der gør en forskel for lokalsamfundet. Det har Jens Christian uden tvivl gjort og tilmed med en jysk ydmyghed, som gør det endnu vigtigere at huske at hylde folk som ham, siger Morten Skov. 

jens1

Med Fonden for Fynske Bank Prisen følger 100.000 kr., som Jens Christian Bach Iversen valgte at give videre til Dalby GF med det formål at anlægge et mødested, som kan samle befolkningen på tværs af generationer og andre typiske grupperinger. Her skal der bl.a. være et par store grill, bord/bænke sæt med mulighed for overdækning og hygge-områder med planter og vand, hvor borgerne i Dalby kan samle familie og venner i det offentlige rum. 

- Det er min erfaring, at den største glæde og lykke opstår, når vi samles på tværs af generationer, interesser og livssyn, og det er netop formålet med det nye område i det offentlige rum. Det er nemlig min faste overbevisning, at vi på kryds og tværs altid kan spille hinanden bedre, sådan som vi gør i vores lokale samarbejde mellem skole, idræt, spejder, kirke m.fl., i og med, at vi ikke ser hinanden som konkurrenter, men som samarbejdspartnere, siger Jens Christian Bach Iversen. 

Ud over Fonden for Fynske Bank Prisen og de 100.000 kr. modtog Jens Christian Bach Iversen også et unikt kunstværk. Nemlig en skulptur af den lokale kunster Henrik Fischer, som har lavet en skulptur i bronze efter en dialog med prismodtageren. Det forestiller en person i balance - i evig bevægelse med fugle og bolde i luften.

jens3