Hele Svendborgs galleriejer hyldes

Hele Svendborgs galleriejer hyldes

Lise Lotte Honoré er indehaver af Galleri DGV, som hun igennem årene har opbygget til at være et af de bedste danske gallerier udenfor hovedstadsområdet. Lise Lotte Honoré er kvinden bag det succesfulde galleri og derfor modtog hun ’Fonden for Fynske Bank Prisen’, 100.000 kr. og et unikt kunstværk.

dgv

I Svendborg kan borgere og byens besøgende få en kunstnerisk oplevelse udover det sædvanelige, hvis de lægger vejen forbi Galleri DGV. Her er det nemlig lykkedes indehaveren Lise Lotte Honoré at opbygge et succesfuldt galleri med kunstnere fra både Danmark og udlandet. Galleriet har skiftende udstillinger med anerkendte samtidskunstnere og har i flere år været særdeles velbesøgt.

Lise Lotte Honoré etablerede Galleri DGV i 1997 og er i dag ét af de bedste uden for hovedstadsområdet. Det skyldes især indehaverens store engagement og kunstneriske blik, som har sat Svendborg på det kulturelle Danmarkskort.

Der var således ingen tvivl om, at Lise Lotte Honoré skulle hyldes for sit store arbejde for galleriet, og derfor fik hun overrakt ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ ved et intimt arrangement i Galleri DGV.

- Jeg modtager prisen med både ydmyghed, taknemlighed og ikke mindst stor glæde. Det er for mig også en anerkendelse af kunsten og de mange timers og års arbejde, der er lagt i arbejdet med Galleri DGV. Det er en stor håndsrækning, som er med til at løfte og udvikle de ambitioner og visioner, vi har for at skabe spændende og interessante udstillinger, siger Lise Lotte Honoré. 

Dansk og international kunst, som skaber glæde

Galleri DGV tiltrækker besøgende fra store dele af Danmark, som ikke alene kan nyde den flotte kunst, men også de smukke omgivelser, som galleriet ligger i med udsigten over Svendborgsund. I løbet af de seneste år har Lise Lotte Honoré samlet kunst, kultur og i historie i sit galleri, og netop af den årsag, er filialdirektør Kirsten Elkjær i Fynske Bank Svendborg stolt af at kunne overrække prisen. 

- Lise Lotte Honoré har virkelig gjort meget for Svendborg med sit store arbejde bag Galleri DGV. Derfor er hun den helt rigtige at hylde med prisen, som vi giver til en ildsjæl, der gør en forskel for lokalsamfundet. Lise Lotte er ene og alene lykkedes med at fastholde og udvide kredsen af kunstnere med stor succes, og det er en fornøjelse at se, hvordan galleriet år efter år har flotte og spændende udstillinger, som alle i Svendborg nyder godt af, siger Kirsten Elkjær. 

Sammen med ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ modtog Lise Lotte Honoré 100.00 kr., som hun frit kunne donere til et velgørende formål efter eget valg. Hun har besluttet, at en del af pengene skal bruges på kunst i det offentlige rum. Det vil gøre endnu mere kunst tilgængeligt for endnu flere borgere. Det resterende beløb skal bruges til et tilskud til en særudstilling på Galleri DGV. 

Som et synligt bevis på prisen modtog Lise Lotte Honoré en unik statuette i bronze. Kunstværket er et unika og skabt af den lokale billedhugger Sabine Jensen. Statuetten forestiller et skovvæsen, som vokser op af jorden og er i pagt med naturen og klar til at nyde livet.

liselotte