29 års frivilligt arbejde i Erritsø hyldes nu med pris

Erritsø: I 29 år har Ole Sørensen været drivkraften bag Erritsø Idrætscenter S/I, men altid overladt rampelyset til andre. Derfor har kommissoriet for Trekantområdet indstillet ham til Fonden for Fynske Bank Prisen, som han fik overrakt tirsdag aften med klapsalver og med Ole Sørensen i rampelyset. 

ole sørensen

Kasserer for forretningsudvalget, håndboldtræner, bestyrelsesarbejde, sponsorudvalg, idémand og drivkraft bag et koordinationsudvalg mellem andre lokale idrætshaller. 75-årige Ole Sørensen har mange titler på CV’et, når det kommer til hans frivillige arbejde i Erritsø Idrætscenter S/I. 

Ole Sørensen har altid betragtet Erritsø Idrætscenter som sit og familiens andet hjem, hvor både han, hans kone og børn har været aktive håndboldspillere. Alligevel har Ole Sørensen ydet en indsats for idrætscentret ud over det sædvanlige og påtaget sig et stort ansvar for udvidelser af centret og deltaget i et hav af faglige udvalg. 

Der var derfor ingen tvivl om, at Ole Sørensen skulle hyldes for sit store arbejde, som han har udført i 54 år uden at få en krone for det og uden at prale med det. Han blev overrasket med Fonden for Fynske Bank Prisen ved et arrangement i netop Erritsø Idrætscenter tirsdag d. 8. juni, hvor det for en gangs skyld var lykkedes at planlægge noget uden Ole Sørensens viden. 

- Jeg blev meget overrasket og meget beæret, da jeg fandt ud af, at jeg var modtager af Fonden for Fynske Bank Prisen. Tænk, at nogen synes, jeg skal honoreres med sådan en pris for mit frivillige arbejde. Det havde jeg aldrig drømt om. For mig har det været helt naturligt at gå fra selv at være aktiv håndboldspiller i foreningen til at lave frivilligt arbejde. Jeg ved jo, hvor vigtigt det frivillige arbejde er for alle i foreningen, så det var naturligt for mig at give noget tilbage, siger Ole Sørensen.

Sjældent at møde en frivillig, som har haft så stor betydning for en forening
Uanset hvad Ole Sørensen har kastet sig over, har man kunnet mærke hans engagement for centret og hans glæde ved at skabe bedre rammer for medlemmerne og lokalområdet. Ud over at have en central rolle i udvidelsen af idrætscentret har han også været med til at skabe et moderne forsamlingshus for breddeidrætten på tværs af aldersgrupper. Derudover har han været idémanden bag et koordinationsudvalg med omkringliggende haller som f.eks. Elbo Hallen, hvor udvalget har været et strategisk vigtigt element ift. forhandlinger og koordinering med kommunen og de skoler, som benytter anlæggene. I øjeblikket er han også med i planlægningen af et nyt ketsjercenter, som skal huse paddle tennis. 

Netop på grund af hans involvering i så mange forskellige projekter, som gavner foreningen, medlemmerne og Erritsø, var filialdirektør Dennis Storgaard glad for at kunne overrække prisen til Ole Sørensen. 

- Ole Sørensen har gjort en helt utrolig indsats for Erritsø Idrætscenter, og det hører til sjældenhederne, at jeg støder på en frivillig, som har haft så stor betydning for en forening. Da foreningen huser så mange forskellige muligheder, kommer hans indsats jo også til at betyde meget for hele Erritsø og omegn. Derfor er han den helt rigtige at hylde med prisen, som vi giver til en ildsjæl, der gør en forskel for lokalsamfundet. Det har Ole Sørensen uden tvivl gjort og tilmed med en jysk ydmyghed, som gør det endnu vigtigere at huske at hylde folk som ham, siger Dennis Storgaard. 

Sammen med ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ modtog Ole Sørensen 100.000 kr., som han frit kunne donere til et velgørende formål efter eget valg. Han har besluttet at bruge pengene på at etablere et launch-område i det nye ketsjercenter. Det er nemlig vigtigt for Ole Sørensen, at det nye center bliver hyggeligt og et sted for alle. 

Som et synligt bevis på prisen modtog Ole Sørensen en unik skulptur i bronze, som er skabt af den lokale kunstner Vivi Haacke. Skulpturen har navnet ”Gamechanger” og viser bl.a. en person, der ser en sport i at komme ud over kanten ved at være aktiv, have kontrol, erfaring og koncentration.

Kort om ’Fonden for Fynske Bank Prisen’
Fonden for Fynske Bank uddeler i år fire priser på Fyn og i Trekantområdet. Baggrunden for prisen er et ønske om at belønne gode initiativer og entusiastiske ildsjæle i de lokalområder, som Fynske Bank er en del af. ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ blev uddelt for første gang i 2018.

ole sørensen