100.000 kr. til #ViErKolding

100.000 kr. til #ViErKolding

En gruppe af erhvervsfolk i Kolding er gået sammen om at gøre noget godt for den by, de alle bor og arbejder i. Det første synlige bevis på gruppens succes er deres engagement i Kolding IF Fodbold, som på få år har forbedret deres sportslige niveau, har fået et attraktivt sponsornetværk og er blevet et samlingspunkt for koldingensere. For det modtog gruppen, der kalder sig #ViErKolding i går Fonden for Fynske Bank Prisen og 100.000 kroner.

Hyldet for stor indsats

Med et stort smil på læberne blev erhvervsfolkene bag #ViErKolding hyldet for deres store arbejde for Kolding og ikke mindst for Kolding IF Fodbold, da de i lørdags modtog ’Fonden for Fynske Bank Prisen’. Prisen gives til folk, som har gjort en ekstraordinær indsats i deres lokalområde. 

Bag #ViErKolding står Thorsten Andy Madsen, Claus Holm-Søberg, Kim Hyldahl, Michael Duus, Lars Therkelsen og Søren Sundahl, som alle er driftige erhvervsfolk med bopæl og erhvervsmæssig tilknytning til Kolding. De seks erhvervsfolk har gang i flere projekter og events i Kolding, men det første synlige bevis på gruppens engagement og succes er Kolding IF Fodbold. 

For to år siden blev klubben nemlig professionaliseret efter #ViErKolding gav rådgivning og en økonomisk håndsrækning. Derfra gik klubben fra at være en 2. divisionsklub til i dag at være rykket op i 1. division, have spillere og en sportschef på kontrakt. 

-Arbejdet med Kolding IF Fodbold viser tydeligt, hvis vi står sammen i Kolding, kan vi bringe det langt. Kolding er i den grad kommet på fodboldkortet i Danmark. Derfor er vi også utrolig glade for at blive belønnet med denne fornemme pris. Man skal forfølge sine drømme, og prisen her giver mod på mere, siger Claus Holm-Søberg på vegne af #ViErKolding. 

Lokal succes hyldes
Filialdirektøren i Fynske Bank Kolding, Morten Skov, har fulgt #ViErKolding og deres store arbejde for bl.a. KIF Fodbold.

- #ViErKolding har alle de kvaliteter, vi gerne vil hylde med denne pris. De er gået sammen om at skabe succeser for Kolding, og det er helt utroligt flot at se, hvordan deres hjælp har løftet Kolding IF Fodbold til det niveau, vi ser i dag. Jeg er sikker på, at vi også fremover vil se gruppen stå bag andre succeser i Kolding. Derfor er jeg stolt af at overrække ”Fonden for Fynske Bank Prisen” til dem her i dag, siger Morten Skov.

Filialdirektøren overrakte selv prisen til #ViErKolding-gruppen, som sammen med ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ også modtog 100.000 kr., som gruppen kunne give videre til en lokalforening. Valget faldt selvfølgelig på hjertebarnet KIF Fodbold. Her skal pengene bruges på et nyt fitnesscenter på stadionet, som vil være til stor gavn for medlemmerne til bl.a. morgentræning, skadesforbyggende træning, genoptræning og almindelig styrketræning.

Som et synligt bevis på modtagelsen af ”Fonden for Fynske Bank Prisen” fik #ViErKolding også overrakt en skulptur, som er skabt i bronze af den lokale skulptør Vivi Haacke.

Kort om ’Fonden for Fynske Bank Prisen’
Fonden for Fynske Bank uddeler i år fire priser på Fyn og i Trekantområdet. Baggrunden for prisen er et ønske om at belønne gode initiativer og entusiastiske ildsjæle i de lokalområder, som Fynske Bank er en del af. ’Fonden for Fynske Bank Prisen’ blev uddelt for første gang i 2018. 

Kort om #ViErKolding 
Gruppen, som er gået sammen og er samlet under navnet #ViErKolding, består af seks erhvervsfolk og investorer, som alle har bopæl og er erhvervsmæssigt tilknyttet til Kolding. De seks erhvervsfolk indgår i et fantastisk samarbejde samt kammeratskab og har fundet sammen om en fælles mission: ”At gøre noget godt for deres by Kolding”. Gruppen består af:

  • Thorsten Andy Madsen, Pardon A/S
  • Claus Holm-Søberg, Stranden Invest
  • Kim Hyldahl, Mosh Mos
  • Michael Duus, Sam Partner
  • Lars Terkelsen, SonLac
  • Søren Sundahl, Link Mobility

Kort om Kolding IF Fodbold
Kolding IF Fodbold er en historisk klub i Kolding og Danmark med 125-års jubilæum i 2020. For to år siden blev Kolding IF Fodbold ApS stiftet for at muliggøre kontraktfodbold og drive den fremad mod succes. Kolding IF sluttede som oprykker i 1. division på en 6.plads i den seneste sæson. Klubben møder stor opbakning fra erhvervslivet og har i dag 170 aktive sponsorer. På nuværende tidspunkt er der i klubbens professionelle afdeling ansat 25 kontraktspillere, trænere og ledere omkring holdet samt fire fuldtidsansatte i administrationen.

Skulptur af Vivi Hacke