Syv unge fynboer nomineret til at være årets kammerat

De syv unge sportsudøvere, som skal fejres til Fynske Bank Sportslørdag, er nu fundet. De er alle nomineret til ’Kammeratskabsprisen’ for deres evne til at være rollemodeller og skabe sammenhold i deres lokale foreninger. De nominerede får hver 3.000 kr., mens vinderen også modtager 25.000 kr.

Der har aldrig tidligere været så mange indstillinger til ’Kammeratskabsprisen’ som i år. Fynske Bank modtog hele 133 indstillinger, som ønsker at indstille en holdkammerat til prisen, der uddeles ved Fynske Bank Sportslørdag. 133 indstillinger er blevet til syv nominerede, som må vente i spænding til vinderen kåres d. 19. januar i Odense Idrætshal.

Det har været et stort arbejde for juryen at udvælge de syv nominerede blandt de mange indstillinger. Juryen består af cheftræner i Odense Håndbold, Jan Pytlick, de to OB-spillere Jens Jakob Dyhr Thomasen og Julius Eskesen samt Petter Blondeau, direktør i Fynske Bank.

jury2018

- I år har vi modtaget rekordmange indstillinger til Kammeratskabsprisen, og jeg kan kun blive glad, når jeg læser om alle de unge mennesker, som gør et kæmpe arbejde for deres hold og deres holdkammerater. Det har ikke været let at udvælge de nominerede, men jeg synes, vi har fundet syv sportsudøvere, som gør noget helt særligt for deres hold. Jeg glæder mig til at møde dem og hylde dem til Fynske Bank Sportslørdag, siger Petter Blondeau. 

Juryen har udvalgt fire piger og tre drenge i alderen 13-17 år. De nominerede er: 

 • Huan Nielsen fra fodboldklubben Tårup IF i Nyborg. Den 14-årige pige beskrives som rollemodel, som altid er den første til at tage imod nye spillere. Huan Nielsen er en, som altid går forrest med godt humør og gå-på-mod, hvilket også var derfor, hun for nogle år siden blev anfører for holdet. 
  Læs mere om Huan her.

 • 15-årige Nicki Sørensen fra Odense Ishockey Klub er indstillet for sit gode humør, som altid kan skabe god stemning i truppen og få holdkammeraterne til at grine. Faktisk er han så god, at han kan få et nederlag til at føles som at vinde guld i DM. Læs mere om Nicki her.

 • Marius Grønnebæk Kiilerich fra Sanderum BK i Odense bliver betegnet som en fodboldspiller, der altid er træningsparat, ambitiøs og kæmper for sit hold. Den 13-årige dreng formår at rumme alle typer af spillere, lige fra den temperamentsfulde angriber til den stille marginalspiller. Marius Kiilerich stiller altid op for sine kammerater - uanset om det er for 1. holdet eller 2. holdet. 
  Læs mere om Marius her.

 • 17-årige Caroline Hjæresen Pedersen fra kampsportsklubben Vestfyn Aikikai. Hun er indstillet, fordi hun altid kommer til træning og stråler af lyst til at gøre en forskel. Det har hun bl.a. gjort ved at hjælpe på et børnehold, hvor hun især har blik for dem, der har det svært. Hun har desuden været medansvarlig for en succesfuld børnesommerlejr. Læs mere om Caroline her.

 • Bokseklubben A. Olympia Odense har indstillet 14-årige Jack Jensen for sit store engagement i fælleskabet i klubben. Den unge bokser bakker altid sine kammerater op til træning og tager ofte med til kampe for at heppe. Han er aktiv omkring planlægning af fællesarrangementer, ligesom han er kaptajn ved løbetræning i klubben. Læs her om Jack her.

 • 13-årige Louise Holst Gudichsen fra gymnastikklubben SG i Svendborg er en rollemodel for de yngre gymnaster, som ser op til hende. Hun hjælper nye gymnaster med at blive en del af holdet og med sin positive energi bidrager hun også altid til den gode stemning på holdet. Den unge gymnast tager også gerne med til konkurrencer for at støtte de andre på holdet. Læs mere om Louise her.

 • 15-årige Katrine Hoby Fausbøll fra fodboldklubben SFF Faaborg kæmper for alle på banen og i klubben, hvor hun beskrives som ’motoren på holdet’. Hun møder både klubkammerater og modstandere med et smil, ligesom hun altid formår at få gejsten og humøret tilbage på holdet, hvis det går dårligt i en kamp. Læs mere om Katrine her.


Alle nominerede modtager 3.000 kr., mens vinderen af 'Kammeratskabsprisen' derudover modtager 25.000 kr., som skal bruges til at styrke holdet og kammeratskabet i klubben. Det kan eksempelvis være med en fællesrejse, et socialt arrangement eller nyt udstyr til klubben.

De syv nominerede vil alle være til stede ved Fynske Bank Sportslørdag, hvor prisen overrækkes af juryen.

For yderligere information, kontakt venligst:
Marketingskonsulent Helle Lassen, Fynske Bank, tlf. 6171 5098

Fakta om 'Kammeratskabsprisen'
Prisen gives til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten. Alle kan indstille en ung fynsk sportsudøver i alderen 13-18 år til 'Kammeratskabsprisen' og deraf nomineres i alt syv kandidater til prisen.
Alle nominerede modtager 3.000 kr., mens vinderen af 'Kammeratskabsprisen' derudover modtager 25.000 kr., som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende. 'Kammeratskabsprisen' blev uddelt for første gang ved Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal den 21. januar 2017. I 2019 uddeles prisen den 19. januar ved samme lejlighed.