Caroline træner de yngste til succesoplevelser

I foreningen Vestfyn Aikikai har man lagt særlig mærke til 17-årige Caroline Hjæresen Pedersen. Ikke kun fordi, hun er pige i en typisk mandesport, men fordi hun er en omsorgsfuld og dedikeret træner for børneholdet. Derfor har de indstillet hende til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’.

Det er ikke mange unge piger, man møder i kampsportsverdenen, men Caroline Hjæresen Pedersen blev bidt af Aikido, da hun for nogle år siden blev introduceret til sportsgrenen af nogle kammerater. Siden har hun udviklet sig og dygtiggjort sig i både fald, kast og kamp, men i klubben er man særlig glad for den unge piges store dedikation som træner for børneholdet.

De seneste år har Caroline Hjæresen Pedersen været hjælpeinstruktør for de yngste i Vestfyn Aikikai, hvor hun har hjulpet børnene igennem udfordringer, som f.eks. at tage sit første rullefald. Hun har også et særligt blik for de børn, som har svært ved at give udtryk for, hvad der trykker dem. Caroline Hjæresen Pedersen føler dog ikke selv, at hun gør noget særligt – hun er bare sig selv.

- Jeg blev meget overrasket over, at klubben har indstillet mig til prisen. Jeg føler ikke, at jeg gør en ekstra indsats, for jeg får så meget igen af at træne børneholdet. Det gør mig glad at se dem udvikle sig og være den person, som de har lyst til at komme og tale med. Især hvis jeg kan være med til at vende en dårlig dag til en god dag for en af børnene. Så går vi begge fra træning med et smil på læben, siger Caroline Hjæresen Pedersen.

Hun bruger rigtig mange timer i klubben, hvor hun selv træner to gange om ugen med voksenholdet og træner børneholdet en gang om ugen. Alligevel fandt Caroline Hjæresen Pedersen også overskud til at hjælpe med at få klubbens første sommerlejr på benene, og det blev en stor succes. Og lige præcis børnenes succesoplevelser betyder meget for hende.

Hun er derfor også altid den første til at stille op til at hjælpe ved børnenes gradueringer, ligesom hun har talt mange børn igennem, hvordan det føles at gå til graduering og blive bedømt.

Caroline Hjæresen Pedersen er derfor blevet nomineret til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ for sin store indsats for klubbens yngste, og d. 19. januar skal hun konkurrere med seks andre fynske sportsudøvere om titlen og 25.000 kr. Og den omsorgsfulde træner er heller ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til, hvis hun vinder. 

- De skal bruges til en træningstur til Japan. Vores træning er jo opfundet i Japan, så der er meget at lære derude. Der er tidligere flere fra klubben, som har rejst afsted sammen på lejr, men jeg har aldrig været afsted. Derfor vil jeg bruge de 25.000 kroner på, at mit hold kan komme afsted sammen. Der er nogle, som ikke har råd til det, og som vil kunne få et tilskud til flybilletten. Det kunne virkelig være en stor oplevelse at komme derned, og det vil jeg gerne give mit hold, siger Caroline Hjæresen Pedersen.