”Min klub skal være et sted, hvor vi har det godt”

15-årige Ileane Stougaard er bueskytte i foreningen ARCUS, som ligger i den odenseanske forstad, Bellinge. Udover at være indehaver af flere danske rekorder og mesterskabsguldmedaljer, så er hun også en rigtig god kammerat, som holder humøret højt. Derfor har klubben indstillet hende til ’Fynske Bank Kammeratskabspris’.

Det var lidt af en tilfældighed, at Ileane Stougaard begyndte til bueskydning. Hun skød med sin første bue på klasseudflugt, hvor hun blev ramt af den anderledes sportsgren. I dag er hun eliteskytte og træner tre gange om ugen i bueskytteforeningen ARCUS i Bellinge.

På trods af sit lysende talent for bueskydning, som har indbragt hende flere guldmedaljer ved danske mesterskaber, så er det hendes evne til at opmuntre og tage sig af sine kammerater, som gør, at Ileane Stougaard er blandt de syv nominerede til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’.

- Det betyder meget for mig at være nomineret, for jeg går faktisk meget op i, at vi har et godt sammenhold i klubben. For mig er det vigtigt, at klubben er et sted, hvor vi har det godt – selv, hvis man har en dårlig dag, så skal man kunne komme ned i klubben og få det bedre. Jeg er selv god til at være i godt humør, og det smitter heldigvis også af på mine holdkammerater, siger Ileane Stougaard.

Den dygtige bueskytte er en af de eneste piger i klubben, men det har ingen betydning for hende eller hendes klubkammerater, som i dag er blandt hendes bedste venner. Og selvom Ileane Stougaard er en dygtig skytte, så sætter hun kun pris på at vinde over kammeraterne, hvis hun ved, at de har gjort deres bedste. Derfor er hun også den første til at komme med opmuntrende ord, dulme nervøsitet eller give en krammer til modstanderen inden en kamp. 

- Det er vigtigt ikke kun at fokusere på sig selv til træning og konkurrencer, men på hele holdet. Jeg ville ikke kunne gå til bueskydning, hvis det hele skulle være en konkurrence. Jeg sætter kun pris på at vinde, hvis jeg har hjulpet de andre til at gøre deres bedste. Men så er det til gengæld også en ære at vinde, siger Ileane Stougaard. 

Den betænksomme bueskytte er meget glad og stolt over nomineringen til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’, hvor hendes træner og formand for klubben omtaler hende som en rollemodel og et idol for mange danske skytter. 

Hvis Ileane Stougaard er den heldige vinder af prisen, som uddeles d. 20. januar i Odense Idrætshal, så vinder hun 25.000 kr. til holdet. Og hun er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til. 

- Så skal vi på flere ture sammen, for det er med til at styrke vores sammenhold. Vi holder så meget af hinanden i klubben, så jeg vil gerne sørge for, at vi alle sammen kan komme afsted, siger Ileane Stougaard.