Louise er rollemodel for de yngre gymnaster

13-årige Louise Holst Gudichsen er venner med alle på sit hold – uanset alder. Og de yngste gymnaster i SG – idrætsgymnastik i Svendborg ser op til den unge pige, som deler ud af egne erfaringer og godt humør. Derfor har klubben indstillet hende til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’.  

Louise Holst Gudichsen har siden 2012 været gymnast i SG – idrætgymnastik, og klubben ser den unge gymnast som en gevinst for sit hold. Hun er nemlig god til at tage imod nye gymnaster og gøre dem til en del af det stærke fælleskab, der er på holdet i Svendborg. Hendes gode humør, positive energi og ikke mindst dedikation til sin sport, gør også, at flere af de yngre piger ser 13-årige Louise Holst Gudichsen som en rollemodel. 

- Jeg blev vildt glad over, at mit hold har indstillet mig til prisen, men det viser også bare, hvor søde mine holdkammerater også er. Vi har et rigtig godt fælleskab på holdet, hvor alder faktisk er ligegyldig. Jeg er venner med både de små og de store i vores klub, og flere af dem er faktisk mine bedste venner, siger Louise Holst Gudichsen. 

Den sympatiske gymnast gør også meget for sine holdkammerater. Hun tager gerne med rundt i landet til konkurrencer for at støtte og heppe på dem, ligesom hun gerne hjælper til træning med fif og vejledning til, hvordan de kan blive endnu bedre. 

- Når jeg selv dyrker gymnastik, så kender jeg også de små rettelser, som kan gøre et spring perfekt, og det er dejligt at kunne give videre. Når det så lykkes for mine holdkammerater, så bliver jeg rigtig glad på deres vegne. Nogle gange bliver jeg faktisk ligeså glad for, at de har lært noget nyt, som når jeg selv lærer noget, siger Louise Holst Gudichsen. 

Loise Holst Gudichsen kan derfor se frem til Sportslørdag d. 19. januar i Odense Idrætshal, hvor hun er nomineret til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’. Her skal hun dyste mod seks andre fynske sportsudøvere om titlen og 25.000 kr. 

- Hvis jeg vinder, så vil jeg invitere hele mit hold med til Tyskland, som i år er vært for VM i Idrætsgymnastik. I 2015 var jeg nemlig til VM i Glasgow, og det synes jeg var en helt fantastisk oplevelse. Den vil jeg gerne kunne give mit hold. Efter sådan en oplevelse, så er vi sikkert også mere motiveret til at træne endnu mere og endnu hårdere, fordi vi har set, hvad det kan føre til, siger Louise Holst Gudichsen.