Natascha inviterede hele svømmeholdet til Kreta

16-årige Natascha Maria Knudsen fra Nyborg Svømmeklub vandt Fynske Banks Kammeratskabspris og 25.000 kr. Pengene gik til at invitere holdkammeraterne på træningslejr på Kreta – en tur, som har bragt dem tættere sammen, fortæller hele Nyborgs kammerat.

I januar vandt Natascha Maria Knudsen, da Fynske Bank uddelte Kammeratskabsprisen og 25.000 kr. Valget faldt på den unge svømmer fra Nyborg Svømmeklub, fordi hun har en særlig evne til at skabe sammenhold i klubben. Og begrundelsen går hånd i hånd med det, som Natascha Maria Knudsen har valgt at bruge gevinsten på. Hun ville nemlig invitere hele holdet på træningslejr i udlandet. En drøm som netop er gået i opfyldelse.

- Vi har været på træningslejr på Kreta i en uge, og det var rigtig godt. Vi var 18 svømmere, som tog afsted, og vi fik trænet en masse, men vi kom også tættere på hinanden som hold, siger Natascha Maria Knudsen.

Hele Nataschas hold fra Nyborg Svømmeklub var også med til Fynske Bank Sportslørdag, hvor de stod klar til at tage imod Natascha og glæde sig på hendes vegne.

- De var helt vildt glade og meget oppe at køre over, at vi nu havde mulighed for at tage på træningslejr. Og det var en fantastisk oplevelse at få med holdet. Jeg er stadig glad og stolt over at have vundet, men bare det at være nomineret var i sig selv fedt, siger Natascha Maria Knudsen.

Træningslejren på Kreta har også gjort en forskel for svømmepigerne i Nyborg, som nu træner på en anden måde end tidligere. Og det har betydet, at konkurrenceafdelingen i klubben har lagt mere mærke til holdet med navnet K-hajerne.

Populær i klubben

Da Natascha kom tilbage i svømmeklubben med prisen og de 25.000 kroner, blev hun mødt af kammerater, som ikke var misundelige på hende eller hendes hold, men blot glade på deres vegne. Og det var også flotte ord, som juryen lagde til grund for at netop Natascha skulle vinde.

Direktør i Fynske Bank, Petter Blondeau, lagde vægt på, at Natascha er en sand rollemodel, og at man med Kammeratskabsprisen ønsker at støtte og anerkende det store arbejde, hun bidrager med. OB-spiller Mathias Greve og tidligere håndboldtræner Jan Pytlick sagde, at Natascha er god til at tage sig af de yngste og er meget vellidt i klubben.

Det er værdier, som man stadig kan finde hos den unge svømmepige.

- Jeg taler stadig meget med de nye svømmere og bakker mine kammerater op. Det ligger bare til mig, og det er ikke noget, jeg tænker over. På mit hold taler vi meget om at være gode kammerater over for hinanden, så på den måde har jeg taget Kammeratskabsprisen med mig, selvom det ikke har ændret, hvem jeg er. Jeg er bare mig selv, siger Natascha Maria Knudsen.

Natascha Maria Knudsen var en af de syv nominerede unge fynboer til Kammeratskabsprisen, som blev overrakt i januar 2017. Fynske Bank har valgt at gentage succesen i 2018 og søger derfor efter gode kammerater på Fyn.

Fakta om Kammeratskabsprisen

Prisen gives til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten i det lokale foreningsliv. Alle kan indstille en ung fynsk sportsudøver til Kammeratskabsprisen i alderen 13-18 år, og deraf nomineres i alt syv kandidater til prisen. Der følger 25.000 kr. med prisen, som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende. Kammeratskabsprisen blev uddelt for første gang ved Fynske Bank Sportslørdag i Odense Idrætshal den 21. januar 2017. I 2018 uddeles prisen den 20. januar ved samme lejlighed. 

Læs mere og indstil her