13-årige Ninweta er en stor rollemodel i Middelfart Håndboldklub

Humøret er i top, viljestyrken er imponerede, og fremmødet til træningerne kunne ikke være bedre. 13-årige Ninweta Surisho er en stor inspiration og en god rollemodel i Middelfart Håndboldklub og er derfor blevet indstillet til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ af klubbens formand.

Ninweta Surisho er en vaskeægte håndboldentusiast. Uanset om det regner eller sner, om det blæser, eller det er koldt, tropper den 13-årige håndboldspiller op til træning i Middelfart Håndbold. Med sit gode humør og sin ukuelige træningsiver er Ninweta Surisho en stor inspiration for både trænere og håndboldkammerater. For uanset om der skal laves sjov eller ballade, eller der skal trænes hårde øvelser, går hun forrest.  

- Min far har tit fortalt mig, at hvis jeg vil være god til noget, så er jeg nødt til at træne det. Øvelse gør jo mester. Så selvom det nogle dage er lidt hårdt at komme afsted, eller jeg ikke rigtig har lyst, så tager jeg afsted alligevel. For håndbold gør mig glad, og det gør mig glad at se mine holdkammerater, siger Ninweta Surisho. 

Den 13-årige håndboldspiller er en af holdets bærende spillere, har en fightervilje ud over det sædvanlige og kæmper, til hun falder om. Men Ninweta Surisho er også en rigtig god kammerat og bidrager i høj grad til sammenholdet ved for eksempel at invitere samtlige spillere ind i sin fars pizzeria til en hel eftermiddag med pizzabagning og pigehygge. Netop det er også en af årsagerne til, at hendes træner har indstillet hende til ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’.  

- Da jeg fik det at vide, blev jeg chokeret, og jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle sige til det. Jeg synes jo, at vi alle sammen er gode kammerater. Men jeg er rigtig glad for indstillingen, for det betyder meget for mig at være en god kammerat og sørge for, at alle har det godt, siger Ninweta Surisho.  

Om Ninweta Surisho bliver årets kammerat, finder hun ud af lørdag den 18. januar til Fynske Bank Sportslørdag. Her skal hun nemlig konkurrere med seks andre unge sportsudøvere om titlen og de dertilhørende 25.000 kroner. Og den unge håndboldspiller har allerede tænkt over, hvad det store beløb skal bruges på, hvis hun vinder. 

- På holdet har vi snakket rigtig meget om, at det kunne være sjovt at skabe et godt sammenhold, hvis vi kunne tage en tur til en forlystelsespark eller et badeland. Det ville være fedt at kunne dele sådan en oplevelse sammen. I det hele taget vil jeg bare gerne lave noget sammen med pigerne fra mit hold og uanset, hvad vi skal, så ved jeg, at vi får det sjovt sammen, siger Ninweta Surisho.