Sikker online-handel med personlig kode eller NemID

Sikker online-handel med personlig kode eller NemID

Kortselskaberne anvender sikkerhedsløsninger til online-handel, som gør det sværere for IT-kriminelle at misbruge dit betalingskort. Fællesbetegnelsen for disse er 3D Secure (Three Dimensional Security).

Fra den 18. november 2020 indføres der et ekstra 3D Secure sikkerhedselement, når du gennemfører online betalinger på nettet. Udover den SMS-engangskode, som du modtager til din mobiltelefon, når du handler, skal du nu også benytte et personligt kodeord.

Du skal selv vælge og oprette dit nye personlige kodeord - det gør du hos Nets her. 

NemID nøgleapp – et alternativ

Hvis du ikke ønsker at bruge ovenstående løsning, kan du vælge at godkende dine online betalinger med NemID nøgleappen på din mobiltelefon. Den giver samme store sikkerhed for, at det er dig, der handler på nettet.
Læs mere om NemID nøgleappen her. 

Specielt for børn mellem 8 og 12 med lommepengekort
Børn mellem 8 og 12 år med et MasterCard Young Lommepengekort har ikke mulighed for at få et NemID. Vi undersøger p.t. mulighederne for denne aldersgruppe.

Specielt for børn mellem 13 og 15 år 
Børn mellem 13 og 15 år har mulighed for at få en NetBank i Fynske Bank med tilhørende NemID, som kan benyttes til godkendelse af kortbetalinger på nettet. Det kræver underskrift fra forældre/værger. 

Kontakt din rådgiver for at bestille en NetBank til dit barn.

EU-krav
Den nye sikkerhedsløsning stammer fra et EU-krav, der skal give endnu større sikkerhed og identifikation ved online betalinger for både kunder og butikker. Kortselskaberne Visa og Mastercard benytter i forvejen nedenstående sikkerhedsløsninger ved online-handel.

Læs også vores spørgsmål/svar her