NemID bliver til MitID

NemID bliver til MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer. Overgangen til MitID starter i oktober 2021.

Derfor bliver NemID til MitID
Din kommende digitale identitet, som du skal bruge, når du logger ind, godkender handlinger eller har brug for at skrive under digitalt. MitID er lige så vigtigt som dit pas. Og du må aldrig dele det med andre. 

Forskelle
Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID – ud over at du fx ikke længere skal bruge dit nøglekort eller nøgleapp. Men der er forskel. En forskel, der bl.a. gør det vanskeligt for andre at udgive sig for at være dig, ligesom du også selv har mulighed for at sikre, at det er det rigtige sted, du udfører din handling og fx ikke på en falsk hjemmeside. Derudover vil du desuden få en notifikation, hvis der er sker en kritisk hændelse, som fx kræver, at du spærrer dit personlige MitID.

Sådan får du MitID
Hvis du har NemID i dag og desuden har net- eller mobilbank, får du dér MitID ved at gå igennem en flertrinet selvbetjeningsproces. Du skal ikke foretage dig noget; du får besked fra os, når det er din tur til at få MitID. Der kan dog godt gå et godt stykke tid, før det er din tur, da der er mange, som skal have MitID.

Hvis du ikke har net- eller mobilbank her hos os, får du besked om, hvordan du i stedet får MitID. 

Hjælp til MitID
Har du problemer med at tilknytte dit MitID til netbank/mobilbank, så kontakt;

  • Netbank support på tlf. 6371 5084 eller tlf. 7024 6600 eller
  • Din rådgiver i Fynske Bank

Oplever du generelle problemer med dit personlige MitID, kan du kontakte

Guide når du vælger MitID app

Guide når du vælger MitID kodeviser eller -kodeoplæser

{{title}}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

{{ title }}

Fakta

  • MitID bliver indført fra oktober 2021
  • NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022
  • I en periode vil der være steder, hvor du skal bruge MitID og andre steder NemID. Du skal derfor beholde dit NemID, indtil du får andet at vide.
  • NemID nøglekort og NemID nøgleapp kommer til at udgå. I stedet kan du få MitID appen, eller et par andre alternativer, hvis du ikke har mulighed for at bruge MitID appen.