Kammeratskabsprisen 2022

Cheerleading, speedway, svæveflyvning, rope skipping og esport. Som noget særligt har der i år været mange indstillinger fra mere nicheprægede sportsgrene til prisen som årets kammerat. Prisen uddeles som en del af den fynske begivenhed Sportslørdag, som i år finder sted d. 21. januar i Odense Idrætshal. 

Det er syvende gang, at Fynske Bank uddeler Kammeratskabsprisen til en ung fynsk sportsudøver, som har gjort en særlig indsats uden for banen. Alle kan indstille en ung sportsudøver mellem 13 og 18 år til prisen ved at skrive en kort begrundelse, og som sædvanligt har Fynske Bank modtaget en række indstillinger fra de fynske foreninger.

Der har derfor været mange bud på, hvem der skulle være årets kammerat. Det har juryen bag Kammeratskabsprisen måttet sande. Det er nemlig juryen, som udvælger årets syv nominerede og i sidste ende også vinderen af Fynske Bank Kammeratskabsprisen og 25.000 kr., som han eller hun kan bruge sammen med sit hold.

Årets jury består af Emil Madsen, håndboldspiller i GOG, Gustav Grubbe, fodboldspiller i Odense Boldklub, Trine Nielsen, sportsdirektør i Odense Håndbold og de to direktører i Fynske Bank Petter Blondeau og Henning Dam.

Sammen har juryen udvalgt fem drenge og to piger i alderen 14-18 år, som alle kommer fra fynske klubber og foreninger. Fælles for de syv nominerede er, at de alle har ydet en indsats ud over det sædvanlige ved at være gode kammerater over for andre, bruge fritiden på at yde en ekstra indsats eller ved at gå forrest som et godt eksempel.

De nominerede er:

Alle nominerede modtager 3.000 kr., mens vinderen af 'Kammeratskabsprisen' derudover modtager 25.000 kr., som skal bruges til at styrke holdet og kammeratskabet i klubben. Det kan eksempelvis være med en fællesrejse eller et socialt arrangement.

Alle syv nominerede kommer på scenen til Sportslørdag, som i år afholdes lørdag d. 21. januar i Odense Idrætshal. Vinderen ’Fynske Bank Kammeratskabsprisen’ afsløres af juryen, som også overrækker prisen og de 25.000 kr. til årets vinder.